Paulo Coelho

Zahir

Zahir er en roman med mange biografiske islæt

  • Coelho skriver mesterligt og almengyldigt
  • Zahir handler om et besat menneskes kamp med sine dæmoner og om smertefulde renselsesprocesser
  • Først og fremmest handler Zahir om søgen efter kærlighed og medmenneskelighed

En kendt forfatter – en af verdens bedstsælgende – skriver om åndelige erfaringer, og om hvordan han engang gik pilgrimsruten til Santiago de Compostela. Han bliver pludselig forladt af sin kone, og hun efterlader sig ingen spor. Forfatteren bliver besat af ønsket om at forstå årsagen til hendes forsvinden.

“Zahir” er arabisk og betyder synlig, til stede og umulig ikke at lægge mærke til – noget eller nogen, som i begyndelsen bare passerer vore tanker, men som snart bliver det eneste, vi kan tænke på. Det kan tolkes som en guddommelig velsignelse eller en besættelse på grænsen til galskab.

Fortællingen er om en rejse ind i sig selv og ud i verden i et forsøg på at blive genforenet med sin elskede. Men møder hovedpersonen nogensinde sit livs kærlighed? Og hvad vil det koste ham af selvransagelse og revurdering af egne opfattelser om mand, kvinde, frihed, kærlighed og mening med livet? Vejen til den elskede viser sig at være meget mere kompliceret og længere end tilbagelægningen af den fysiske afstand.