David Liss

Soningens dag

Bedrag, grådighed og hævn i et spil, hvor man ikke kan stole på nogen – hverken fjende eller ven

  • En virkelig velskrevet historisk spændingsroman fra Lissabon under Inkvisitionen
  • Omhyggelige, tidstypiske detaljer i et medrivende plot
  • En mands søgen efter retfærdighed og personlig gengældelse

Lissabon 1745. Sebastião Raposa er kun tretten, da hans forældre bliver uretmæssigt fængslet. Han ser dem aldrig igen, men er tvunget til at flygte fra Portugal, så han ikke også bliver offer for Inkvisitionen.

Ti år i eksil i London tjener kun til at skærpe hans appetit for hævn. Tilbage i Lissabon i skikkelse af en engelsk forretningsmand, Sebastian Foxx, er han ikke længere en forskræmt dreng, men en farlig mand plaget af sine voldelige impulser. Hjemsøgt af mareridt og skræmmebilleder af alle dem, han har mistet, er Foxx fast besluttet på at uddrive sine dæmoner ved at straffe en utilgivelig fjende – godt hjulpet af et vedholdende raseri og had.

Men i en by regeret af terror og forræderi, hvor penge og oplysninger kan trumfe enhver lov, skal ingen fjende undervurderes og ingen ven blindt nyde tillid. Under den evige fare, der lurer fra Inkvisitionen, bliver Foxx trukket ind i en kamp blandt gamle venner, og ingen synes at være den, de udgiver sig for.

Foxx finder sig forrådt, fristet af lyst og plaget af personlig uro og menneskelige monstre. Ved skæbnens spil forvandles hans omhyggeligt lagte planer til kaos, og han tvinges til at vælge mellem at overgive sig til blodtørst eller tilgivelse.

Flere bøger af forfatteren

Vi kunne desværre ikke finde flere bøger fra Flere bøger af forfatteren. Udforsk vores andre forfattere her