Lissa Evans

Små synder

Underholdende, rørende og medrivende roman om almindelige menneskers liv under 2. verdenskrig

  • Om venskaber på tværs af alder og om at finde tryghed og overlevelse midt i kaos – og ikke kun fysisk overlevelse
  • Om at finde en mening med tilværelsen og sin plads i livet

Vi følger 10-årige Noels omtumlede tilværelse ved krigens begyndelse, hvor han har levet trygt og godt hos sin gudmor Mattie, der har udfordret ham intellektuelt gennem hele hans opvækst, så han i dag er en sjov lille gammelklog dreng, der ofte gennemskuer de voksne og er dem langt overlegne i intellekt og viden.

Da Mattie pludselig dør, ender Noel først hos fjerne slægtninge i London, men da alle børn senere evakueres sendes han – til både sin egen og familiens lettelse – ud på landet, hvor han kommer til at bo hos Vee.

Vee er ikke på nogen måde ond, men heller ikke den klogeste kvinde på jord, til gengæld har hun flair for at snyde og bedrage sig gennem tilværelsen, og hun øjne en mulighed for at kunne ”bruge” Noel til nogle ”forretninger”.

Vee bor i en lille ussel lejlighed med sin mor og sin dovne søn, der har arvet sin mors ”sans” for at lave alternative forretninger.

Det svinger op og ned med heldet for vores personer i historien, men omsider finder de hver især en mening med tilværelsen og en plads i livet.

Flere bøger af forfatteren

Vi kunne desværre ikke finde flere bøger fra Flere bøger af forfatteren. Udforsk vores andre forfattere her