Paulo Coelho

Det femte bjerg

I hvilken grad har vi indflydelse på vores skæbne?

Hvor synes den til tider at gå os imod, og kan vi modsætte os den?

Fortællingen om den unge profet Elias, der flygter fra sit hjem og land og må kæmpe mod en malstrøm af prøvelser, er en uvurderlig kilde til håb for det almindelige menneske.

I Det femte bjerg forvandles Elias’ prøvelser til en inspirerende og indtagende historie om, hvordan man kan overvinde sin ulykke og ende med at se prøvelserne som en velsignelse.

Som i Alkymisten præsenterer Coelho læseren for den slags visdom, som alle forstår og gladelig tager til sig. En vidunderlig roman.” – Kurir, Østrig

Man kniber sig selv i armen og vågner til en roman, der er som en drøm.” – Kristelig Dagblad

Det Femte Bjerg er en allegori – inspireret af en passage i Første Kongebog. Romanen handler om meningen med eksistensen prøvelser, om tragediens skjulte velsignelser, om overgivelse og om hvorvidt vi har indflydelse på vores skæbne.

Profeten Elias bliver i 870 f. Kr. befalet at forlade Israel. I den lille libanesiske by Sarepta – som er belejret af assyrerne – tilbydes han husly af en enke, hvis søn dør kort tid efter. Elias menes at have nedkaldt en forbandelse og byens indbyggere dømmer ham til døden.

På det hellige bjerg møder han sin skytsengel, som fortæller ham, hvordan han kan vække den døde dreng til live igen. Miraklet sker, og Elias bliver byens vismand.Invasionen truer og Elias kæmper mod præster, hærførere – og mod forelskelsen i enken. I en verden gennemsyret af overtro, spådomme, religiøse konflikter og dybt indgroede traditioner oplever den unge profet en række dramatiske begivenheder, som til sidst stiller ham ansigt til ansigt med Gud.

Hver gang jeg følte mig fuldstændig herre over situationen, skete der noget, der fik mig ned på jorden igen. Der er ting, som er lagt ind i vores liv for at føre os tilbage til vores sande livsbane. Andre opstår, for at vi kan anvende alt det, vi har lært. Og endelig er der nogen, der kommer for at lære os noget.“– Paulo Coelho